Fra en skala fra 1 til 10…

Hvor afskyelige/fede er disse her?

Jeg er ikke ude i en afstemning, som sådan. Men jeg er i et dilemma. Vi har pyntet op i weekenden og hygget. Jeg har haft min mors julepynt stående ude i garagen i en kasse. Jeg har ikke haft hjertet til at få det sorteret. Jeg har ikke vidst, hvilken kasse jeg ville åbne – om det også var kassen med gemte følelser.
Men julen og glæden gav mig modet til det, så kassen kom indenfor.

Og godt gemt i kassen fandt vi disse her have-nisser. Jeg var egentlig på vej til at smide dem i genbrugsen. Jeg er ikke til sådanne nisser. Men både Henrik og Marie var i oprør – de skulle da udenfor døren! -Der måtte jeg stå op bagbenene. De skulle i hvertfald ikke stå, hvor alle kunne se dem!
De står nu, så vi kan se dem fra havedøren.

Er det mig, der er totalt dum? Er det hip og fedt med havenisser – eller giver i mig bare en smule ret?
Jeg skal ikke være totalt på tværs – nisserne står der jo – det er et minde om Mormor – det er fint for os alle.
Men jeg vil ikke fornægte, at jeg synes de er afskyelige!

14 thoughts on “Fra en skala fra 1 til 10…

 1. Jeg er heller ikke til havenisser – men – disse to er jo lidt særlige, idet de er en arv fra din mor/børnenes mormor. Desuden er nisser i enhver form og afskygning helt ok i et hjem med børn. Jeg kan godt forstå, at du mødte modstand, da du ville kassere dem. Måske vil du selv komme til at holde rigtig meget af de to nisser, som årene går? Jeg sikrede mig ikke sådan nogle ting fra mit barndomshjem, da min mor døde for mange år siden, og det fortryder jeg meget i dag.

 2. -Og derfor skal man åbne sådan nogle gemmer alene;)

  Jeg er nissehader. I alle afskygninger. Lige minus julemanden der jo bare er en art forvokset nisse. Ikke?

  Den eneste fine nisseting jeg har set var et havenissebed, hvor de var gravet ned i fine rækker. For hver række (med 4-6 nisser i) var de ‘vokset’ en smule op og i bagerste række var de så vokset helt op.
  Humor var den formildende omstændighed!

  Dette til trods må jeg dog også erklære mig enig med BedstesBlog: Nisser + børn = julehygge. Og et fint minde om mormor. Trods alt:)

 3. Er havenisser ikke sådan alles hadeobjekt? Personligt er jeg heller ikke specielt begejstret for dem, men det er jul og det er okey ting er lidt kitchede, og børnene synes de er fantastiske og…. endelig ikke at forglemme minderne de kan have med sig 🙂

  Jeg synes det er helt i orden du hader dem, spørgsmålet er måske i højere grad – kan du leve med dem? 😀

 4. De er da skønne!!
  Egentlig synes jeg at julen handler om traditioner, vaner og minder! Julen skal ikke være stiv og pæn… den skal bare være total hyggelig! (: Og disse nisser er da hyggelige så det batter! (Ligner forøvrigt dem fra tv reklamen!)
  Jeg synes det er fantastisk hvert eneste år at finde julekasserne frem og opleve gensynsglæden ved de gamle nisser med historie helt fra min barndom… nogle iblandt er knap så pæne, men de vækker minder frem fra en tid jeg ikke ønsker at glemme!
  Glædelig jul!!

 5. Ihhh altså med lidt lys og pakket ind i lidt gran er de da så meget kitsch som de overhovedet kan blive.Humor af den bedste slags.. Når de oven i er fra din mor, ja så er det da værd at samle (alt efter om du har lyst til minderne)…..

 6. Okay…. ret fra leveren her….
  De er grimme.
  MEN, de er fra mormor, og de giver (måske) nogle gode minder. Og nisser og børn hører sammen. Men dermed ikke sagt jeg elsker nisser, jeg kan ikke fordrage dem. Vi har et par meget få i huset, og Andrea´s værelse BUGNER af dem. Hun elsker dem, og fred være med det.

  Men tilbage til havenisserne….. Nu jeg tænker over det, ved jeg faktisk ikke alligevel om jeg synes de er SÅ grimme. De er da egentlig herlige på en kitchet måde. Jeg har set en havenisse lavet i plastic og med lys, dem kunne jeg godt tænke mig.

  KH Maria.

 7. Vel er det nogle grimmer-nisser. Men det ER jo affektionsværdige nisser og til jul skal man gi’ den al den udsmykningsgas man kan. Og inden december er omme, så elsker du sikkert de to fine nissekrapyler og du vil glæde dig til gensyn med dem næste år…det spår jeg;o) KH M

 8. Selvom jeg også har et overanstrengt forhold til havenisser, så må jeg indrømme, at dem du har lagt på bloggen ser rigtig fine og julede ud. kh Anette

  NB: Min afsky for dem fik jeg ellers allerede som barn, hvor jeg kom i et sommerhus, hvor havenisserne fik lov at dominere hele året rundt…

 9. De damer – jeg må erkende – at jeg nok synes de var lidt hyggelige igår, da der kom lys i lanternerne. Det sjove var Henrik og Maries begejstring. Ida stod ved have døren og sagde “eejjjj, eejjj”. De bliver stående – og kommer nok også frem næste år! Tak for jeres besvarelser!

 10. Jeg er egentlig heller ikke til havenisser – men synes da dine er søde, de minder lidt om Snehvide, så hvor er de 5 andre???
  Og ja de skal da gemmes når nu har været mormors….

 11. Kors, hvor er de grimme! 🙂
  Men jeg ville da beholde dem, hvis jeg var dig. Jeg har selv en del nisser, som jeg synes er ganske afskyelige, men der samlet giver et ret julet og fint indtryk. Og dem har jeg ikke engang arvet efter min mor (kun efter naboen, der fandt dem på loftet). Lad du dem stå, hvor I kan se dem men ikke behøver at vedkende jer dem overfor alle andre.

 12. Havenisser er vist topmoderne og fantastisk hippe lige pt – og disse er da ekstra specielle, når der følger historie, følelser og gode minder med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.