Abstinenser big time

Jeg har abstinenser – lige nu og enormt meget.. Jeg trænger – TRÆNGER – sådan til sukker.. til min daglige pose matadormix – eller familieguf eller hvad der nu er i skabet.
Jeg har et problem. Jeg er bundet. Virkelig bundet til poserne med vingummi. Når klokken 20 og ungerne er lagt i seng, lusker jeg rundt ude i køkkenet og laver en gufskål. HVER AFTEN. Jeg kan altså ikke lade være. Og min krop er så afhængig. Det har stået på i lang lang tid.

Igår blev vi så enige om (mest Henrik), at nu måtte det blive en kold tyrker – for os begge. Henrik mener, at det er en nem sag, at det også bliver fredags-slik for os voksne.
Men det er ikke nemt. Overhovedet ikke. Mine tanker går på den pose stjernemix – som ligger ude i skabet. Eller hvad med de små hariboposer – som egentlig er Maries? Jeg kan ikke koncentrere mig om CSI eller mit strikketøj… Jeg tænker på lakrids, vingummi, heksehyl og piratos. Jo mere syntetisk.

Jeg erkender – det bliver ikke idag, jeg holder stand. Jeg kan simpelthen ikke. Jeg må have slik… PIS OSS!!

15 thoughts on “Abstinenser big time

 1. Åh, Christina! Jeg ved lige, hvad du mener!! Mit narko er saftevand og te med sukker. Øver mig i at putte mindre og mindre sukker i teen. Går ikke så godt…Bare jeg havde en pose slik, nu fik jeg helt lyst!:)

 2. Hihi.. Lyder lidt lige som mig.. Vi køber en stoor bland-selv pose(for 100 kr.)fredag, og da vi ikk når at spise det hele der, har jeg noget til hele ugen.. Hvilket egentlig ikk er godt jo:) Men men.. Jeg har OGSÅ en sød tand.. Vores kroppe blir skisme så afhæninge.. 🙂 Håber ellers du har det godt Christina. Knus Pernille (iværksætterkursus)

 3. Uha, Christina….Sukkerjunkie! Der har jeg også været! Op til flere gange faktisk. Men jeg har også med succes været på afvænning og har haft lange sukkerfrie perioder (længste faktisk på 6 mdr.), hvorefter et mere afbalanceret forhold til søde sager er indtruffet, hvor det hverken er forkastet eller ude på det overdrevne.
  Det KAN lade sig gøre, men det er edderslemt de første 3-4 dage, hvor blodsukkeret stadig er forvirret og er helt i bund og kroppen skriger på sukker. Det er et drug man bare skal have! Jeg vil komme med dette råd (som har virket for mig hver gang): ALT sødt skal UD af huset før det kan lykkedes, for når først trangen melder sig, så slår hjernen og rygraden fra. Når jeg siger alt så mener jeg virkelig alt!! Jeg har formået at gå ombord i både lagkagekrymmel og kogechokolade bare for at dulme dulme!
  De første par dage uden sukker tæger det også rigtig meget på både psyke og fysik. Irritation, kort lunte, træthed og hovedpine er de symptomer jeg plejer at lide under. Men jeg lover dig – når de dage er gået så vender det og bliver nemmere, for så er blodsukkeret stabiliseret og så kommer den fysiske trang ikke mere.
  Held og lykke med projektet 🙂
  Knus Ulla.

 4. Nå, men det er da dejligt at høre at man ikke er ene om denne last – det blir altid mere legalt at synde, når man er flere om det….;-)

  ‘Moooaaar, hvorfor ligger der en tom slikpose i skralderen, hva’…

  kram

 5. Øj, dét kender jeg! Det er så fesent at foreslå hippieslik, når nu det jo ER sjovest at spise rigtigt slik. Men jeg kommer alligevel lige med et bette tip, som virkelig har hjulpet mig når jeg har været på snolder-afvænning.
  Dadler! Et par dadler og lysten til sødt er slået ihjel!

 6. Det kender jeg kun ALT for godt! I dag blev det pebernødder for mit vedkomne…havde ikke noget slik i huset. Troede at det hjalp, men ak nej. Ved dog af erfaring at det for mig handler MEGET om at jeg bare skal have noget at gumle på…så står der gulerødder foran mig, så gumler jeg bare på dem!
  Men det skal jo skrælles og skæres for at være indbydne…så i dag blev det pebernødderne.

 7. 🙂 Her er det nok mange som kjenner seg godt igjen…. ha ha. Men; du klarer å slutte, om du forsøker å heller spise hver 3-4 time utover dagen, og legge inn litt frukt og youghurt mellom måltidene 🙂 Det hjelper deg å stabilisere blodsukkeret, og søthungeren forsvinner lett!!

  SÅ søte hjerter du har sydd i innlegget under. Jeg også koser meg med julehjerter nå, i den supre tiden vi har foran oss.

  Ha en super uke. Klem Beppe

 8. Tilslutter mig de andre med: Så er det ikke bare mig 😉
  Jeg plejer at lade dovenskaben sejre og tænke: Hvis jeg ikke gider rejse mig efter noget guf, så har jeg heller ikke “fortjent” det. Men der går snildt en aften med at tænke “om lidt SÅ går jeg ud i køkkenet …” selvom jeg bliver i sofaen.
  Jeg læste i et eller andet blad: Hvis du tænker, jeg har fortjent noget chokolade, fordi …, så tænk i stedet jeg har fortjent at være god ved min krop og i stedet tage et æble/pære/whatever og give kroppen noget ordentlig brændstof. I know, det er det lammeste argument, når man bare har lyst til guf LIGE NU. Så bliver lysten stillet, men figuren bliver ikke bedre samme aften, man lader slikket være i skabet 😉
  Men det hjælper trods alt, når jeg tænker på den sætning!
  God kamp!!
  Polka 🙂

 9. Åh ja, sådan en sød last har jeg også. Her er det bare kage eller chokolade, som jeg spiser HVER aften, når kids er puttet.

  Jeg er slet slet slet ikke klar til afvænning. måske efter jul eller, når nattesøvnen er mere uforstyrret…

 10. Piger for f… igår var sgu heller ikke meget bedre.. jeg hopper altså over hvor gæret er lavest 🙂 Lige nu – og venter til efter jul.. det smager så godt og jeg må have sukker til at overleve mine aftener.. Henrik driller mig helt vildt….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.