Kreativ søndag

Når Ida sover er det med at få udnyttet tiden og få nogle timer med Marie. Ida stjæler meget tid, så når vi endelig har muligheden, nyder Marie tiden alene. Det er skønt.

Marie kan godt gå med hårbøjler uden at få hovedpine og hun elsker hårdimser, så jeg tænkte igår, at vi ville lave lidt sammen og få snakket lidt. Samtidigt kunne vi få lavet gaven til min venindes datter Freja, som mangler at få en storesøster-gave.

Den dersens yo yo maker er altså en genial opfindelse. Den laver fantastiske kære dutter, både de flade rosetter, dem som i blogland bliver kaldt Liberty-kugler og så disse her – herhjemme kalder vi dem, blomster. Og dem kan Marie sagtens sidde og lave selv. Jeg har viklet tråd omkring kuglerne, men hun har selv syet rund om yo yo makeren og perler på.

Idag har hun så sin hjemme designede hårbøjle på i skole – og hun var ikke til at skyde igennem af stolthed!

Den lilla hårbøjle har vi lavet til Freja..

Marie og jeg havde nogle gode timer sammen. Det var tiltrængt. Jeg har så dårlig samvittighed ind i mellem og savner Marie helt vildt meget. Mine timer er med primært med Ida, hun kræver rigtig rigtig meget af mig. Hendes mave, hendes søvnmønster tager al min energi. Så når Marie er klar til mig, når hun kommer hjem fra skole, er jeg træt og har måske brug for alene tid, når Ida sover. Så ind i mellem får Marie påsat en etikette; at hun jo er stor nok til at kunne selv… og selvfølgelig har hun ligeså meget brug for mig, som tidligere. Bare på et andet plan. Og når vi så, som igår sidder og får snakket og hygget, er det som om, at vi får indhentet lidt af det forsømte.

Ida starter i dagpleje på torsdag. Jeg fik jo forlænget min barsel 2 måneder, da vores nattesøvn er krop umulig. Jeg har haft lidt dårlig samvittighed over, at jeg BARE skal gå hjemme og SLAPPE af, når Ida er i dagpleje.. Men nu har jeg det sådan, at jeg da netop BARE SKAL SLAPPE AF, så jeg kan være noget mere tilstede for hele min familie. Og ikke kun Ida. SELVFØLGELIG!!!!

16 thoughts on “Kreativ søndag

 1. Det er da bare sådan en god investering i dig og hele jeres familie kan garanteret nyde godt af at Ida starter i dagpleje. Så får du kørt hende godt ind og har overskud til både dig selv og Marie og manden i dit liv. Tillykke med den beslutning.

  Og så er de da bare så flotte, de hårbøjler.

 2. Ej hvor er de bare fine jeres hårbøjler, og sikke en hyggelig dag I har haft! Jeg har også købt hårbøjler som Emilie og jeg skal beklæde. Jeg er dog lidt i tvivl om hvordan. Limer I stoffet på?

 3. Hej, kender godt det der med at den lille tager megen tid. Men så er det godt der er noget der hedder middagslure ;o)
  det er da smart med de der yoyo maker, hvad for en størrelse bruger du??
  Og ja som Christina spurgte, hvordan får du stoffet på
  Ellers en rigtig sød ting med hårbøjlen, det vil jeg bestemt osse prøve med min datter :o) tak for inspirationen

 4. Mette B – tak for opbakningen.. Det har været lidt en svær beslutning.. men jeg glæder mig meget.. jeg kan komme igang med bixen for alvor og nyde at få ro til at udline de ny erhvervede rynker og sorte rander under øjnene..

  Kludemutter – Ja absolut ingen dårlig samvittighed!! ikke her tak!

  Christina – I skal bare igang med at lave de der bøjler.. det er så hyggeligt.. Jeg har faktisk købt noget dobbeltklæbende tape i panduro, som jeg taper på først.. til slut sætter jeg et smalt bånd inden i med tekstil lim. Super nemt.. og det ser godt ud med det sidste finish

  Maria – jeg er ikke så god til det med de middagslure.. jeg er ikke frisk når jeg vågner.. groggy, sur, tungt hoved.. Ahrr…
  Ang de yo yo dimser, så syr jeg dem på stoffet inden jeg limer det hele på bøjlen. 🙂

  God fornøjelse.. 🙂

 5. Det der med middagslure var tænkt på lille Ida :o) men pyt pyt..
  Jeg tænkte nu mere på den der yoyomaker, de fås vist i str S, M og L ikk??
  Og hvordan får du dem til at ligne blomster som I nu kalder det??

 6. Sikke da nogle yndige hårbøjler… og lyder til I har haft en rigtig dejlig mor/datter dag… jeg har også langt i mellem mine børn, og nød også, når jeg kunne hygge lidt med den store… 😉

 7. Yndige hårbånd, enhver pigebarn må eje sådan et. Selve har ikke børn, kan sagtens forestille mig.

  Praktisk spørgsmål, hvordan finder jeg opskrifter på, om hvordan man laver liberty kugler?

 8. Maria – NÅÅÅE he.. ja det er skønt når Ida sover.. jeg bruger en str. M.. 🙂 I lyberty kugle mageren.. 🙂 Jeg syr rundt i blomsten med sting.. i hånden..

  Kirsten – jeg tror det er vigtigt, at få brugt konstruktiv alene tid med den store.. !!! Jeg prøver i hvertfald at gøre mit bedste…

  Janne – du skal købe en yo yo maker – du kan købe dem i stof og stil og vist også nu i stof 2000… Du følger bare anvisningen og fylder lidt bamsefyld i hullet… vupti en liberty kugle.. såfremt du selvfølgelig har brugt libertystof 🙂 God fornøjelse

 9. Arrh hvor smart, og dobbeltklæbende tape har jeg faktisk til at ligge fra min tid som scrapper 😉 – og velourbånd til indeni bøjlen blev indkøbt i lørdargs, så mangler jeg vidst bare noget tekstil lim 🙂 TAK 🙂

 10. Hej igen, har lige kigget inde på stof og stils hjemmeside, der findes ikke i M, men xtra small, small og large af det der yoyo maker.. hmm.. vil nemlig gerne bestille en. Eller hvor har du købt din??

 11. Hej Christina.

  Kender godt problemet med prioriteringen, når der er en lille en der bare KRÆVER, en stor, der på sin vis kan en masse selv, men som jo stadig har behov for nærvær og oplevelser, og så ens egne behov og alle de ideer der trænger sig på. Det er vist enhver mors dilemma, men det er OK at pleje sig selv, måske enda en forudsætning for at være en god mor. Håber du kommer til at nyde alenetiden og iøvrigt tak for svaret ang. applikationer, det var rigtig fint at få respons her, for jeg mangler tit nogen lige i nærheden jeg kan spørge eller dele med.

  Mange hilsner Heidi

 12. Christina – god fornøjelse 🙂 Det er sjovt..

  Maria – min er grøn… mener altså det er en medium.. men så prøv en i en anden størrelse.. resultatet bliver jo det samme 🙂

  Heidi – Tak tak taaaaakkkk .. skulderklap til mig selv og min beslutning.. jeg forkæler mig selv fra nu af.. 🙂
  Skriv endelig igen, hvis jeg kan hjælpe… selvom det kan være svært på skrift..

 13. Uha, kender alt for godt det der med den dårlige samvittighed over “skæv” fordeling af tid og overskud.
  Jeg vil næsten lægge mit hoved på bloggen :o) og sige, at alle med lidt større børn enstemmigt vil fortælle dig, at “det bliver nemmere”.
  Sådan har det i hvert fald været for mig og mange andre jeg kender.

  Jeg håber du og Marie får mange hyggelige timer sammen – og er overbevist om, at du får mere overskud, når der bliver mere (fri) tid med Ida i dagplejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.