Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/rappedikke.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/rappedikke.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
En blid overgang |

En blid overgang

Endelig blev Marie´s frakke klar til brug. Den har været færdig et lille stykke tid og været længe ventet til at kunne tages i brug. Her i weekenden har jeg dog fået tusket Marie i den, så jeg kunne få taget nogle billeder.

Jeg har tidligere vist Ida´s færdigsyede efterårs/vinter sag, som var blevet sådan en fin jakke. Marie spurgte mig ud på det tidspunkt, om jeg ikke ville lave en til hende også. Gerne med samme applikation på ryggen og spids hue etc. Jeg fik købt stof ind – Marie ville dog helst have jakken i den lyse farve. Stoffet er chambrey fra Stof og Stil. Det er en virkelig blød, blød og lækker 100% bomuld.

Jakken er syet med slå-om effekt og kantet og applikeret med Liberty: Chive Blå. Applikationen har jeg efterhånden brugt nogle gange.. Jeg kan virkelig godt lide dette motiv. Det er f.eks på Ida´s jakke også, men jeg har også sat det på et par smækbukser til drengene. Dét bliver jeg nok aldrig træt af!?

På Marie´s jakke er der en detalje i huen, som jeg ikke har prøvet at lave før. Jeg har syet elastik ind foran, så den trækker sig sammen. Huen flavrer ikke så meget rundt og sidder ellers tæt til halsen. Og når hun har den oppe slutter den til omkring ansigtet.

Marie er blevet så glad for jakken. Heldigvis er det lidt køligere om morgenen i øjeblikket, så det er nødvendigt med en jakke. Ellers havde hun voldsvedt i den, så ofte som hun har den på. Jakken er let vatteret og ideel til overgangsjakke – både forår og efterår. Jeg er sikker på, at den også ville være super i vinterudgave med thinsulate, fløjl og foer.

Knapperne har jeg betrukket selv. Det er et super fint finish.. og ja – kantebåndende har jeg igen syet på i hånden. Jeg bliver simpelthen mere tilfreds med resultatet.

Jeg har ikke overvejet at sætte jakkerne direkte til salg. Dog vil jeg lige fremhæve, at jeg gerne laver dem på bestilling. Så hold jer ikke tilbage, hvis det har interesse.

9 thoughts on “En blid overgang

 1. Hvor er det en dejlig jakke. Jeg er vild med alle de detaljer, du har lavet. Flot med elastikken i hætten og at den er skæv gør den så charmerende. Smuk pige også :o)

  God søndag til jer!

 2. Nå——- er de nu moderne igen—— dem syede jeg også for 25 år siden, hvor bogen km frem. Det er nogle skønne modeller og de har været højt værdsat her i huset. De er som regel lavet i bomuld og andre naturmaterialer, de er rummelige og dermed lune og man kan kende sit tøj- det ligner ikke alle de andres og bliver dermed ikke væk. Hun ser yndig ud den jakke. Den bliver vist en Yndlings!!!!

 3. Ja, rigtig fin frakke og stolt pige kan man se, hun er meget kær!!!
  Jeg er vild med hætten og de overtrukne knapper, jeg bliver helt nostalgisk og kommer til at tænke på, da min mor syede til mig….

 4. Tak alle for kommentar om Marie.. ja tak hun er skøn:-) Og kæmpefræk…
  Jakken er faktisk et nyt mønster fra Ottobre. Som jeg selv har været igang med at forny med lidt ekstra. Men jeg tror generelt, at 70´er stilen er hot i øjeblikket.. hvorend jeg kigger mig omkring er der kantebånd, applikationer, retro stof og kassebukser.. rigtig lækkert!!!

 5. Har lige fundet din blog, rigtig fine ting du laver! Jeg tænkte straks på Elsebeth Gynther da jeg så dine applikationer – jeg var vild med bøgerne da de blev udgivet, og støn jeg har syet meget fra de bøger i mine unge dage (gys jeg lyder jo som en gammel, gammel kone;0). Sjovt som stil og tone kan kendes på den tid de er inspireret fra :0). Da jeg kiggede lidt mere i dine gemmer, så jeg at det jo netop var hende du var blevet inspireret af – og fine opdateringer du laver :0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.