Av av av

Hvor ville jeg ønske, at jeg kunne tage lidt af Ida´s smerter, når hun skal lave pøller… undskyld mit udtryk. Men kan man snart skrive sådan noget pænt? – I vores tilfælde er det her sgu for afskyeligt.

Ida har så hård mave, så hun sprækker hver gang hun laver stort. Jeg kan mærke på hende længe før det sker, at det er under optræk. Hun er utilpas og ked af det.

Og jeg prøver alt:

 • Hun får rigeligt væske – hun er super til at drikke af kop.
 • Hun får hjemmelavet sveske-æble mos – det virker – men skal gives i moderate mængder, da det er vanedannede.
 • Vi cykler, mosler rundt, masserer mave og laver krops hopla
 • jeg laver lidt tyndere grød end ellers, prøver at undgå for meget gluten.

Hun får nu laktulose efter lægens anvisning. Vi prøver i perioder at køre lakto-fri, men der går ikke mange dage og så er den gal igen.

Det gør så ondt på hende. De hårde grankogler, der skal igennem hende er så voldsomme. Jeg får ondt sammen med hende. Mærker det gennem marv og ben. Jeg ville ønske, at jeg kunne tage over i disse stunder. Men hun skal presseriet igennem og de sprækker der følger med.

Av av av

Hvor kan jeg blive gal over, at det skal være sådan.. Jeg håber det hjælper, når hun kommer igang med at bevæge sig lidt omkring. Håber hun snart lærer at kravle.

13 thoughts on “Av av av

 1. Åh, Christina – det er bare så ufedt! Sådan var det også med Sofia, da hun var helt lille. Man får virkelig sympatismerter.
  Jeg kan slet ikke huske, hvad vi gjorde, så jeg har kun medfølelse at gi – ingen gode råd.
  Jeg håber det går over snart!

 2. Vanedannende eller ej … til kosten er fyldt med fibre fra rugbrød og grøntsager, så ville jeg uden tøven give ren sveskemos. Her i huset blev det brugt på havregrøden og det hjalp fortrinligt suppleret med lakotulose-saft. Og som der kom rugbrød og mere alm. mad til aften er problemet helt løst.
  Håber for din datter, at hun snart er fri for det, for det er bestemt ikke rart.

 3. Lis – nej det er så hamrende ærgerligt, at hun skal bruge energi på det.. det er så synd så synd.. jeg synes det er underligt, så forskelligt det er for børnene.. Marie havde absolut ikke problemer med det.. Og som du skriver, man prøver alt og famler sig lidt frem. Tak for din medfølelse… jeg måtte bare dele de pisse frustrationer..

  Monica – jeg tror at du har ret i, at det vil blive bedre når kosten bliver lidt mere varieret. Vi har for en periode serveret sviskemos på alt nævneligt – hun eeellsker det..! NEJ – det er sgu hårdt.. Jeg må se om hun kan få flere grøntsager ned… 🙂

 4. Der var vi også med Emilie for mange år siden. Det endte med, at hun fast fik laktulose indtil hun var ca. halvandet år – og så gik det heldigvis over.
  Laktulose er mig bekendt mindre vanedannende for tarmen end sveskemos – og man kan sagtens blande det i f.eks. juice, eller bruge det i stedet for sukker på grøden.
  Frem med laktulosen – og ud med tanken om, at det er bedre på den “naturlige måde”, for det er altså ikke altid tilfældet.

 5. Uha – den tur havde vi også med Ronja, da hun var helt lille. Vores læges råd var faktisk (emnet er altså bare ikke så yndigt, så det er svaret heller ikke) – at tage hendes temperatur ofte, og så hjælpe med termometeret. Det var ikke så sjovt, men det hjalp faktisk. Og så tror jeg nok, at vi fik noget laktulose til den videre færd. God bedring til hende – det er en hård omgang (hø, hø…)

 6. Hej Lene – vi er på Laktulose.. og det hjælper sådan set ok.. hvis hun bliver på den høje dosis.

  Frau Putz – hun tager det i en lille sprøjte.. lapper det i sig, så det er dejligt.. hold fast hvor ville jeg selv få kvalme af det tygge søde stads.. tror faktisk jeg fik det tilbudt da jeg havde født Marie? På hospitalet.. mindes ikke jeg tog det.. (?)

  Hej Astrid -Jeg har fatisk tænkt på det med termometeret… Min kusine har fortalt engang, at hun masserede møl-hullet med creme på hendes søn.. og det virkede.. det sjove var, at da han blev størrere og kunne gå og sige enkelte ord, ind i mellem kom løbende med cremen.. griner – tror han syntes at det var dejligt… så måske man skal passe på med netop det???

  (Sikke en tør humor du har – he he)

 7. Æv tog selv alle mælke produkter ud af kosten da mibn datter havde samme problemer. Var på Amtsygehuset i Gentofte, i en anden anledning. Derude er de helt imod mælk med mindre at man er kalv. Og der er vi ikke herhjemme.. Det var vist noget med at det kun er Arla og aktionærerne der mener at det er så helt vildt sundt. Ved godt at det en varm kartoffel, men når det nu virker..Og der er lettere optageligt kalk i rigtigt mange ting.
  Ellers er det en god ide at massere blidt i svangen, det er maveområdet .
  Held og lykke, må hun snart få det bedre

 8. Uha, det lyder som en stor beslutning at tage…(?) Uden at jeg ved noget om det.. men Ida får slet ikke mælk endnu.. kun modermælkserstatning.. Hun får ikke mælkeprodukter overhovedet…

  Hun fik gang i maven igen til morgen.. og vi har en så glad og tilfreds pige. Det gør en kæmpe forskel på hendes humør..

 9. Vi havde samme problem med vores dreng, da han gik fra at være fuldt ammebarn til at få vælling mv, og det fortsatte i flere måneder…..svedskemos, laktulose, klux…intet hjalp….

  Så fik vi det råd at bruge et afføringsmiddel, der hedder Movicol…det var helt nyt på markedet på det tidspunkt og ikke frigivet til børn under 12 år….

  Vi var først omkring børneafdelingen på Skejby Sygehus, og de sagde god for det…de brugte det endda til nyfødte…

  Og det hjalp !!!!!! Alle smerter etc var væk, og maven fungerere pludseligt, som det skulle uden hårde knotter etc…

  I dag er han helt “pulverfri” efter at have brugt Movocil i 2 år med konstant nedtrapning….

  Held og lykke…

 10. Puha to år.. det er dæleme lang tid.. stakkels lille dreng dog.. Jeg synes simpelthed at det er så urætfærdigt at det skal være så hårdt for dem..
  Jeg kender godt til Movicol i forbindelse med mit job.. Jeg er ikke nået dertil endnu, men skal prøve zoneterapi af tirsdag.. håber virkelig at det hjælper.. Krydser fingre… Tak for kommentar.. hvem er du??

 11. Vi prøvede også zoneterapi i ca. ½ år uden resultat….men måske I er heldigere…til sidst er man jo klar til alt…om det så er at danse nøgen ned gennem Nørrebrogade med en afhugget høne svingende over hovedet…..

  Jeg er bare en bloglæser uden egen hjemmeside…der bare nyder alle jer modige mennesker, der sætter tanker og hverdag til skue og lærdom for os andre !!!!..måske en dag jeg er lige så modig….

 12. Jammen så velkommen til da.. Jeg synes det er så hyggeligt med kommentar på det, jeg skriver.. så kig da så endelig forbi igen.. Vi har været afsted til zoneterapi idag.. Så jeg er noget spændt på resultatet efter 4 behandlinger, som han mente det ville tage… Alt tages der i mod..

  Jeg kan sagtens se, det ellers noget morsomme billede af en nøgen vild kvinde, nøgen på Nørrebro.. Griner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.