Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/rappedikke.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/rappedikke.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
Når Ida bliver for stor til sit tøj…. |

Når Ida bliver for stor til sit tøj….

..så må jeg jo bare igang igen.. og det har jeg været noget længe om.

For knap to måneder siden var jeg sådan set på forkant med efterårs-kollektionen herhjemme (griner) og havde klippet ud til nye bukser med applikationer. Jeg havde forinden lavet et par super fede smækbukser til Ida. Dem var jeg overbevist om, at jeg skulle lave flere af disse i andre udgaver, da pasform og stilen var så lækker. Se bare billedet her!

Dog kan lille Frk. Prop ikke længere være i disse. Så jeg måtte se at få støvet det afklippede stof af, som havde ligget i en bunke inde på arbejdsværelet.
Kender I ikke det, at man har en masse idéer som skal ud, men hvor processen stopper igen, da nye ideer kommer op? Sådan er jeg.. Har gang i alt alt for mange ting…

Færdige er de dog blevet nu og rigtig fine i hver deres udgave.. fælles for dem er, at de er lavet ud fra Elsebeth Gynther´s mønstre og at de er med applikationer.
Jeg elsker applikationer, det er smart og ikke mindst de uhyrer mængder af rester, jeg har liggende, bliver brugt.. Og bukserne blever så anderledes, når jeg skifter applikationsstoffet ud, selvom at mønstret er det samme.

Modellen med lige ben, i str. 74 har jeg påsyet mint-grønne applikationer. Jeg klipper stof ud og klæber vlieseline på bagsiden, så er det nemmere at sy på og de holder bedre i syningerne efter flere vaske.

Det er et nusseri at sy applikationer på, men det er absolut det værd. Jeg synes, at tøjet får sit eget personlige og helt eget unike præg. Så når jeg bruger det meste af tiden på applikationerne, med nåle, pyntekanter og andre drilagtige krumspring, så får jeg så særdeles et smil på læberne, når jeg står med de færdige bukser.

Jeg har denne gangprøvet selv at betrække knapperne. Jeg har i Stof 2000 købt knapperne, hvor selv klipper og klemmer stof på. Så er der helhed i det!

Det sidste par har jeg lavet tidligere i drenge model. Jeg har syet applikationerne i endnu en rest Liberty.. Man skal ikke lade Liberty gå til spilde.. Vel?!

Dog har de drillet mig denne her gang. De er kantet med Libety bånd.

Normalt kan jeg sy kantebånd på direkte ved maskinen uden at sætte nåle, ri eller lignende. Det er med tungen lige i munden, men som regel bliver mit resultat fint. Denne gang måtte jeg dog sprætte kantebåndet op igen, efter at bukserne rent faktisk var færdige. Jeg var slet ikke tilfreds med resultatet. Det var simpelthen ikke pænt.. Liberty stof er en kende tyndere end andet bomuld jeg køber. Og det gør, at det rykker let omkring når man arbejder med det. Så mine bukser, var længe undervejs.

Jeg har riet rundt hele vejen, så der er ingen stikninger på kantebåndet, som normalt.. Det tog en ufattelig tid.. Normalt er det bare vupti bupti – men denne gang … Uha – jeg har virkelig været i mit tålmodige hjørne.

Når man ellers arbejder med kantebånd og ikke vil ri først – (normalt er dét det pæneste resultat) kan man springe over og blot ri de steder, hvor der er krøller og buer. Jeg kan f.eks finde på at gøre det på smækken, så undgår jeg at mine fingre er i vejen og at kantebåndet syes grimt og krøllet på. Denne gang var det bare vigtig for mig, at det blev godt uden bøvl, så jeg syede med usynlige sting i hånden.
Applikationen på bagsmækken er små hjerter sat sammen til en kløver.. Det har man nok set før… 🙂 Men lækkert er det.
Apropos lækkerier, så har jeg fundet ud af, at Lis fra Karlssons Kludeskab bor her i Odense og arbejder i min lokale stofbutik.. jeg skal ind og hilse på hende en af dagene.. det bliver lidt sjovt at se hende.. en man blot skriver lidt sammen med i denne her blogverden.. Hun har åbnet hendes helt egen netbutik – og laver for mig lækkert og inspirerende tøj til både børn og voksne.. Det bør så absolut tjekkes ud!

3 thoughts on “Når Ida bliver for stor til sit tøj….

  1. Hej Mette Marie, Tak for din ros – jeg har skrevet lidt ekstra om mine kantebånd, da en pige spurgte mig ud om, hvordan jeg fik dem så fine.. Jeg er ved at afslutte en vinterjakke til Ida med kantebånd.. og det syr jeg også færdigt i hånden.. håber at blive færdig snart.. det er ret kedeligt.. ellers en super lækker jakke som også kan syes i drenge stil.. Du må tjekke min blog ud inden længe igen.. 🙂

  2. Hej Christina. Jeg sidder lige og slås med et par bukser fra Elsebeth Gynthers bog. Dem som du også har syet med applikationer foroven og forneden. Og de er SÅ fine! Jeg havde glædet mig vildt til at komme igang, men nu er jeg lige ved at give op halvvejs. Jeg synes godt nok det bliver meget stift med det der dobbeltklæbende vliseline, så jeg håber det bliver lidt blødere ved vask. Det trøster mig lidt at læse, det også er sådan du gør. Så kan det ikke være helt tosset. Tak for mange inspirerende indlæg. Glæder mig til flere. Mange hilsner Heidi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.