Barselsorlov og baby er ikke blot fryd og gammen..

Jeg sidder her i stuen; det tordner og regner udenfor. Min sindstilstand passer super til vejret.. Jeg er små vrissen og uden overskud..

Ida har holdt fest, de sidste par nætter og her i nat måtte jeg af hensyn til Henrik, som har sit højtryk på jobbet pt, kravle ud af min varme seng og tage Frk. Statsminister med ind i Marie´s seng. (Marie er på ferie i KBH). Jeg har indtil kl. 2 i nat rendt i pendulfart frem og tilbage mellem Ida´s og min seng. Ikke at hun var ked, hun var bare vågen og råbte op og sang i sin seng. Men med en bestemt klagende lyd på stemmebåndet. -Der var ingen tvivl om, at hun gerne ville have selskab. Sutten var ikke tilfredstillende og slet ikke Mor´s ryg på vej ud af værelset.. Så alternativet for vores ro i huset var, at jeg måtte tage hende med ind og ligge i ske under Maris dyne.

Jeg tror, at vi har ligget vågen i knap halvanden time derefter. Jeg prøvede sutten, ingen snak og alt hvad der ellers hører, de gode søvnvaner til. Hun lå på et tidspunkt og pillede i øjnene på Marie´s lyse hund.. Den var et hit, dog har den nok ikke lyst til Ida´s ihærdige kælerie længere. Jeg tænkte bare på, at det måtte skabe ro i hende at ligge med den, da den lyser og skifter farve i en ti minutters tid. Marie elsker at falde i søvn med den… Ida ej..

Men mit humør har nok mest at gøre med dårlig samvittighed. – Jeg har haft grimme tanker i nat. Føler mig nu, som en aller h…. dårlig mor. Jeg har tænk på, at det ville være nemmere at kaste hende ud af vinduet.. jeg har trampet i gulvet og været så indebrændt i min vandren frem og tilbage mellem værelserne. Jeg har bandet hende langt væk. Og det værste er dog, at hun rent faktisk bare ligger og er glad og ellevild over, at jeg vil ligge med hende. Hun piller mig i håret, krammer sit ansigt ind til mig, og jeg magtede det simpelthen ikke. Hvad bilder jeg mig egentlig ind????

Det gør mig så ked af det, at have de følelser!!! – Jeg kan et eller andet sted godt se fordelen i, at bruge “den afbrudte søvn” som tortur element. Jeg læste engang i en artikel, at de gange hvor mangel på søvn er brugt som tortur mod fjender i krig, har de der konstant blev vækket, til sidst kun ønsket at dø, så de kunne få fred. Sådan havde jeg det i nat..

Lige nu sidder jeg så her.. Ida sover, jeg drikker min kaffe – teen er droppet.. Det regner udenfor og mit overskud, læs underskud, er ikke til vasketøj, opvask eller bolle bagning. Jeg kan kun lige gør mit glædelige håndarbejde og øffe over, hvor træls en dag det er og hvor meget jeg skal hive mig selv op igen.

At mennesket bruger ca. 1/3 –1/4 af livet med at sove, spild af tid …….. ? Nej, søvnen søger nemlig for, at vi i den resterende tid har det godt, med os selv og vores omgivelser.

6 thoughts on “Barselsorlov og baby er ikke blot fryd og gammen..

 1. Du siger det selv – manglende søvn er tortur! Så ikke noget under, du har mest lyst til at smide ungen ud ad vinduet. At du ikke gør det, ser jeg som et tegn på at du er en allerhelvedes god mor.
  Søvnunderskud giver ikke overskud, heller ikke til at ligge og hygge midt om natten.
  Jeg tror egentlig ikke, det er så ualmindeligt. Alle forældre oplever vist på et eller andet tidspunkt, at manglende overskud giver meget lidt lyst til selv de sødeste og nuttede rollinger.
  Har du ikke mulighed for at lade en anden tage over – bare en time eller to? Barselsorlov eller ej, det duer ikke uden også at kunne holde fri bare et par minutter med mellemrum, og jeg kan godt huske at tankerne om at lige om lidt vender det og alting bliver godt igen, slet ikke hænger sammen med virkeligheden 🙂

 2. Hej Christina! Tak for din kommentar på min blog. Jeg glæder mig helt vildt meget til søndag, så det er bestemt rart lige at se din blog inden vi pludselig mødes 🙂

 3. Hej Christina. Jeg kender godt følelsen, har selv prøvet det samme. Det er nok mangel på resourcer og frustration der gør, at man snerrer og bander ad ens eget barn. Er det mon fordi Ida sover for meget til hendes lure? Hvad med mad? Er hun mæt nok inden hun skal i seng?? Håber du får samlet kræfter igen, spørg en familiemedlem om du ikke kan få dig en lille pause, det er helt lovligt :oD

 4. Pernille: Ida har tidligere sovet så fint.. Så det undrer mig, at hun skal rode rundt om natten nu.. Min kæreste er rigtig god til at tage over især i weekenden, hvor jeg kan sove længe.. Min første pige var super god til at sove og nem til det hele. Ida pigen her kræver bare mere af en og når natten så bliver inddraget også, er det simpelthen for hårdt.
  De tanker som følger er så trælse..

  Maria – Ida sover egentlig ikke meget om dagen.. max 3½ time delt over to lure. Hun er ikke sulten når hun vågner… hun spiser i hvertfald ikke op, hvis jeg byder hende.. Jeg tror egentlig bare, at hendes rytme slå koldbøtter pt…

  Hun har sovet super i nat 🙂

 5. Hejsa, ja, nu så jeg lige dit bloglink inde ved Trine, så måtte lige lure. 🙂

  Den dér følelse med at kunne gøre alt muligt grimt ved den lille, den er altså meget naturlig. Det er bare frygtelig meget tabu at tale om den.

  Udstyret med et barn, der vågnede to tre gange om natten, og som kun sov to gange en halv times tid i løbet af dagen, har jeg også været der.
  Jeg kan faktisk stadigvæk mærke en snert af det, når jeg har sagt ting til mine unger 117 gange, og de ikke har lært af det, men som du også selv nævner, så går der kun et sekund, før man kigger kærligt på dem igen.

  Hvis jeg var dig, ville jeg ikke bruge kræfter på at skamme mig over de følelser og tanker. Du har jo ikke gjort det, og ved også godt, at du ikke gør det. Og så har du til og med turdet sige det højt, imens det står på. – Det er nok det mest seje, og meget mere end jeg turde.

  Du har hørt det mange gange før, og det er ikke sikkert, det er en trøst, men det løser sig med tiden. – Det gør det altid.

 6. Hej Nette, jeg har en pige på 6 år også.. så jeg ved, at det løser sig.. idag gik jeg og tænkte på, at det da var et held, at jeg havde barsel og ikke job samtidigt.. det ville jeg slet ikke kunne slæbe mig afsted til… 🙂 Og selvfølgelig er det ok med de tanker, men jeg bliver nu alligevel trist til mode, når jeg oplever disse.. øv altså..

  Velkommen til, nu vil jeg tjekke din side ud.. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.