Min lille verden

Vi var på besøg hos nogle venner i lørdags. Vi havde alle en hyggelig aften. Børnene så Busters Verden og blev bange det rigtige sted (der hvor Buster taber armen, og bliver jagtet af bøllerne på knallert, griner). Jeg nød virkelig at være ude, og det var en nem Ida, vi havde med. Hun var vågen og glad det meste af aftenen og fik spist utrolige mængder mælk… så jeg var helt glad ved tanken om, at jeg nok ikke skulle op så mange gange om natten.. men den lille festoriginal ville da ikke sådan lige falde i søvn. Hun pludrede med Marie og lygtepælenes skær hele vejen hjem – klokken var kvart i elleve…. Jo jeg skulle da op to gange inden kl 6 alligevel.. Ida er 4 mdr nu og er oppe 2 til 3 gange om natten. Zzzz Zzzz Zzzzzzzz

Jeg har senere tænkt på, at jeg virkelig nyder min dagligdag herhjemme, elsker at have god tid til begge piger, mine designs ved maskinerne og de sjove timer med veninderne. Trods det tænker jeg på, hvor lille min verden kan virke, når jeg f.eks som i lørdags kommer ud… Min verden er Ida primært..

Jeg elsker mit job på Platanhaven, jeg elsker de udfordringer og den udvikling, jeg er i konstant i det miljø. Når jeg så sidder i et godt vennelag som forleden, synes jeg, at det kan være svært at berette om meget andet end den lille symbiose, jeg har med mine kære herhjemme.

-Da bliver det skitset tydeligt op for mig, at jeg da egentlig glæder mig til at være sammen med mine kollegaer igen.. At reflektere over andet end Ida´s soverytme, hvor mange gange vi begge har måtte skiftet tøj grundet gylp og hvad dagene ellers byder sig. 🙂 Men det er jo sådan det skal være, når man barsler den?!

Apropos min verden – jeg har købt mig en ny symaskine. Eller en gammel symaskine. Jeg har hidtil lånt min Svigermors symaskine til at sy smock, da den elektroniske ikke duede til det, desværre. Nu har jeg afleveret den tilbage og besluttet at det ikke nytter at låne igen og igen. Smock er så gennemgående i mine ideer, så jeg måtte se, om jeg ikke kunne finde en gammel en selv. Og i gul og gratis fandt jeg den her:

Det er maskinen, som har det gamle spolehus, som er nødvendigt for at kunne sy med elastiksnor som undertråd. Jeg gav ikke mere end 200 kr for den.. Den skulle så bare lige justeres og blandt andet gøres lovlig.. ledningen var gammel og ikke dobbeltisoleret, som er et krav idag. Det blev så en lille dyr maskine – trods mit scoop i gul og gratis.. he he

Men jeg fik snakket med symaskine mekanikeren hos Frank Toyota. Meget spændende faktisk. Han lærte mig også at tråde den. Det er altså ikke sådan lige, ved denne her retro model. Jeg har ikke gennemskuet hvordan jeg spoler undertråden op. Må vist på besøg derinde igen. Men han fortalte mig, at jeg havde erhvervet mig en af de første friarms symaskiner fra Bernina. Den er fra ca. 1952. Så det er lige før, at den må være penge værd? -tænker jeg. Om ikke andet – den kan gøre det, jeg vil have den til. Se bare her:

Her har jeg lavet en smock sommerkjole til Marie. Den når ned til under knæene og er syet i tynd turkis/fersken farvet blomstret bomuld. Stropperne er lavet af en løbegang med elastik. Marie er træt af, at hendes snore på buksedragten er løse og svære at binde, så nu er problemet løst og det ser ret sødt ud, når stoffet rynker, ligesom smocken i bærestykket. Nu mangler vi bare den varme sol..

5 thoughts on “Min lille verden

  1. Hejsa Tøger Torkel, tak for din kommentar. Jeg kan virkelig godt lidt at komme ud med mine ting. Og alt mit snik snak.. Ind i mellem popper der nye op med kommentarer, som ikke kun er ens venner og det er sjovt.. tak for det 🙂

    Hej Bodil. Ja det er virkelig gået helt agurk med alt det hjemmesyede tøj. Det er rigtig spændende at se, hvilke ideer andre har. Jeg kigger ofte omkring på andres sider og læser med. Har lige kigget på din fine side.. Kan se du strikker… Jeg startede med at strikke i 2001 men min tålmodighed var på prøve. Jeg erfarede at jeg passer bedre ind med en maskine med speeder 🙂

    Vh Christina

  2. Jeg strikker – men er også begyndt at sy – men mangler tiden til alle de projekter jeg gerne vil lave. Der er så meget inspiration i blog-land.. Og min blog sover vintersøvn, men jeg overvejer at vække den til live igen – der var bare så meget – og så’n..

  3. Jeg kender godt det med manglende tid. Jeg selv har endnu ikke afsluttet det ene, før jeg mentalt er videre igen… Jeg synes det er fedt med blog-land. Dog er det nyt for mig og jeg famler mig stadig frem i blinde.. F.eks hvordan stødte du ind i min side? Jeg skriver lidt med Astrid fra “connecting the dots ” og kigger lidt med i hendes blog anbefalinger… nu har jeg tilfølet dig min side, så jeg kan følge med i dine kreative udfoldelser, så kom du bare fra start igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.