Smock amok

Så fik jeg lavet en buksedragt til mig selv. Jeg er blevet super glad for den. Jeg har lavet den i søndags py-striberne og efter en posebuksemodel, som jeg har forlænget. Jeg tænkte, at hvis det ikke lykkedes særlig godt, ja så kunne jeg jo bare klippe dem ned til bukser og sætte rib på. Det er jo lidt vovet med disse striber. Kom jeg til at ligne en tivolistang? Selvom denne ikke er blå – jeg ved det!


I øjeblikket skal der være haremseffekt i buksedragterne. Det er også fint, synes jeg. Men jeg, med en længde på 165 cm, kan altså ikke tumle rundt i sådan et cirkustelt. Stoffet vil bære rundt med mig i stedet.
Jeg fik en buksedragt af Henrik, da jeg ventede Ida. Den var super fed, men jeg ved dog ikke hvorfor, at dragterne skal være så lange. Den dragt, som var fra VASK, der hang selve bagen nede ved mine knæ. Ikke særlig smart.
Denne her posebuksemodel har jeg gået ufattelig meget med, siden jeg begyndte at sy i 2002. Og nu som forlænget udgave, er den bare i vinkel igen. Jeg kan godt lide, at benene har noget vide.


Hvis I ser bort fra mine søndagshængte rander under øjnene, så kan I se, at jeg har lavet en anden løsning mht. stropper. Marie var træt af, at de skulle bindes hele tiden og at de gik op igen. Jeg har denne gang lavet nogle seler, hvis man kan kalde dem det. Jeg har en bukseelastik inde i en løbegang. Og det fungerer perfekt.

Top

Jeg sad en dag og syede mig en top af et stykke libertystof, som jeg havde liggende. Det var så fint med brune, pink og turkis nuancer. Da jeg sad og kørte i ring med elastikken (smocken), kom Marie ind: “ej Mor, er du ved at lave en kjole til mig?”. Det fede ved smock er, at det kan bruges til alt. Nederdele, kjoler, bukser etc. Så selvfølgelig skulle Marie prøve den. Her som nederdel.
Jeg synes ikke, at hun skulle fise rundt med den, som kjole. Det er lidt for “voksen” en finish til et barn på 6?!

Her er min top.

T-shirt

Slutvis en t-shirt til Marie med smock i taljen. Den er bare skøn. Den er syet i tynd bomuld og er som her sød over en langærmet t-shirt. Til sommer ideel i det varme vejr.


Jeg tænker, at det kunne være en sød t-shirt i voksen udgave. Kunne det ikke?

2 thoughts on “Smock amok

  1. Nej, hvor er den flot! Jeg har overvejet at prøve at sy sådan en til mig selv, men jeg går altid i stå ved de enorme mængder stof, der skal bruges, hvis jeg skal sy til mig selv… 😉 Jeg er dog kommet i gang med en tunika, så det kan jo være at en buksedragt bliver det næste – du ser i hvert fald godt ud i din! 🙂

  2. Astrid, det er altså også lidt meget at ligge at rode rundt med på gulvet. Men jeg må erkende at resultater er dejligt at hae på..og så passer den i længden! Jeg er lille.. Glæder mig til at se din tunika!! Fedt at blive inspireret af andre… Skriv endelig hvis smocken driller 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.